Moi synowie nie jedzą warzyw. A jeśli już bardzo wybiórczo. Miki lubi brokuły, Maciek z sałatki brokułowej wyjada fetę. Więc postanowiłam poeksperymentować i oba smaki połączyć tak, aby każdy miał to co lubi. Bardzo szybko powstała brokułowa pasta z serem feta.
Składniki:
opakowanie brokułów
opakowanie serka feta
3 łyżki ziaren słonecznika
pieprz, zmielony kminek
Brokuły rozdzielić, ugotować al dente. Po wystudzeniu utrzeć blenderem na masę. Dodać ser feta i ponownie utrzeć. Jeśli ktoś lubi, żeby w paście coś chrupało, dodać ziarna słonecznika w całości. Ja do swojej pasty zmieliłam. Pasta będzie dość słona przez fetę, nie ma za bardzo potrzeby doprawiania solą, wystarczy tylko odrobina pieprzu i jak ktoś lubi mielony kminek. I gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz